Menu
Gildia Pióra na Patronite

Street St.1

przy ruchliwej ulicy
zielony park stoi, a w nim
ławką na środku miednicy

gromada się zbiera
dla siebie sobą..
czas i sprawa zbrata

z pośród chuligańskich krzyków
na mrocznej dzielicy
poza strachem
człowiek się liczy

to tylko ciepło
drżenie głosu jadliwego

przygniatane przez świat
ciemnej strony rodzicielstwa
twarde dziś kamienie

emocji nietrzeźwej
ślizkiej jak grzechy
powołanych słów potoki..

karane do tej pory.. wypluwają usta
będąc sobą piszesz dobre wieści
taka jest właśnie
głębia ulicznych pieśni
..

c.d.n.

https://www.youtube.com/watch?v=dqhPlbHUjEk

nie raz szukając drogi
ścierasz własne chodniki

11 508 wyświetleń
204 teksty
15 obserwujących