Menu
Gildia Pióra na Patronite

układ między życiem a przyrodą

przyroda z życiem
przeplata się porami
w przyrodzie astronomicznie
a w życiu ciągnie się etapami

istnieją dwie wiosny
ta po zimie i ta życia
lato w pełni cieszy
istnieje też jesień

na nią rzadko
pochylamy się
jesień życia
poważna pani

z trudem się śmiejesz
i bawisz melancholia
z nostalgią jak prognoza
pogody zamienia humor

i nastrój w nostalgię
gdzie same wyblakłe
szarości i pastele
w posępnym marazmie

z zimą w więzi zimna
kostucha nie odstępuje
tutaj martwy świat
duchów mrocznieje

93 740 wyświetleń
900 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!