Menu
Gildia Pióra na Patronite

przypomnij .....

Przypomnij mi
dlaczego powstrzymuję się
by trzy wredne litery wykreślić z alfabetu,

przypomnij mi również , że oddycham
zatrutym powietrzem jak te trzy co
zepsuły bohaterom życiorysy,

zawsze mi przypominaj iż do skrótu tego
przymiotniki dodawać niczym ostrzeżenie
przed v-gazem lub cyklonem B,

nakaż mi też aby pełnymi słowami wskazać tych
co umysły mają frazesami przesiąknięte
lub ścieżkę życia usłaną nadpalonymi krucyfiksami
z fałszywym skrótem PIS...

14 016 wyświetleń
168 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!