Menu
Gildia Pióra na Patronite

List od Ojca

Przypomnij dlaczego jesteś
i ile mi z Ciebie zostało
po tym jak dziecko krzyczałeś
…wciąż krzyczysz jak ciągle Ci mało.

Dałem Ci przecież życie
wiarę co góry przenosi
nadzieję na łaskę wieczności
…o czyją miłość więc prosisz.

kwiecień 2015

28 083 wyświetlenia
253 teksty
34 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    27 April 2015, 00:41

    dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam obie Panie

  • nicola-57

    22 April 2015, 18:16

    ...ostatni wers, świetna puenta, pozdrawiam serdecznie

  • onejka

    22 April 2015, 09:50

    NIC nie zastąpi miłości rodzicielskiej, choćby uboga była i w łachmanach, ale kiedy ciepła i troskliwa, nauczy góry przenosić...
    W taj niewielu słowach, tak wiele ... pozdrawiam Odysie i podziwiam tą umiejętność w Tobie :)