Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~W kolorze złota i purpury~~

Przymykam oczy schyłkiem dnia
Zachodem słońca ośmielona
Balansując na krawędzi snu
By w Morfeusza wpaść ramiona

W kolorze złota i purpury
Gdy słońce topi się w jeziorze
Sny będą również w tych odcieniach
Wyśni się sen nie jeden może..

Za horyzontem hen daleko
Znika ostatni słonka promień
We mnie zaś jakby mu na przekór
Zbudził się znów poezji płomień.

109 502 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • słoneczniki

    18 June 2015, 21:40

    Cudo!
    Tego mi brakowało

  • Pechowa_

    11 June 2015, 21:08

    Idealnie ;)
    Ściskam !

  • Malusia_035

    11 June 2015, 19:47

    przepiękny ,porywam do siebie :)

    Pozdrawiam wieczorowo :))

  • fyrfle

    11 June 2015, 13:42

    Ładny, ale smutny po mojemu. Morfeusz, poezji płomień, a a Miłości...tylko tęsknota.

  • krysta

    11 June 2015, 13:20

    tak, ten ''płomień'' to wena, niech nie opuszcza, więcej wierszy będzie...pięknie.
    pozdrawiam serdecznie Agnieszko :)