Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kształt motyla

przyleciał w posępną noc
przysiadł na skraju łóżka
jego szlachetna budowa zachwycała
wyobraźnią malowałam mu skrzydła
nawet gdy zniknął z zasięgu wzroku
wiedziałam że jest piękny

w promieniach słońca okazał się ćmą
ćmą która przyniosła tyle koloru
w minioną posępną noc
uczyniło go to wyjątkowym

odlatując zostawił smutek
poczucie straty

pamięć wymazała jego wygląd
zostawiła jedynie te piękne barwy

obraz
który w muzeum wyobraźni
wzbudza uczucie przywiązania
mimo że jest już tak nieaktualny

13 948 wyświetleń
214 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!