Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przylatuję do ciebie jak ćma
pragnąca odrobiny światła
przyklejam się do ramienia
i składam skrzydła mieniące się
szarą paletą barw

Nie jestem motylem - chociaż
nocnym, lecz to nie wystarczy
dla bystrego oka
każdego dnia wytykasz mi moją ułomność

Porównujesz mnie jedynie do naiwnej ćmy
która leci do światła co paląc odbiera życie
ale mi nawet słońce nie straszne
jeśli tylko ono prowadzi do Ciebie
chcę je poczuć chociażby przez chwilę
jeśli ją wypełnie Tobą będzie ona wszystkim

47 969 wyświetleń
306 tekstów
144 obserwujących
  • Lacrimas

    5 January 2013, 09:58

    kalecząc trochę polski język
    też zlepię kilka słów :

    bąĆMY
    tylko dla siebie
    drogie światełko.

  • Pechowa_

    5 January 2013, 08:42

    Świetny wiersz....
    Zatrzymujesz słowem.. piękne..

  • 5 January 2013, 00:38

    śliczny tylko tyle paniusi napiszem
    Józek pozdrawia.

  • Kenzo

    4 January 2013, 22:18

    Smutne wersy, piękne. Czuję je, w sobie.

  • UniiQuue

    4 January 2013, 22:12

    skąd ja to znam...

    dobre ;)