Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

Przykryli me ciałko kołderką z cegieł
Woalem kurzu okryli łóżeczko
-Mamuś, Mateczko, gdzieś ty
-Tu syneczku , tuż obok...przekopie się tylko i przytulę mocno
Ręce matczyne bólu nie znają
Przekopują , przenoszą, udrożniają
Jeszcze chwila,a dotrą do synka ukochanego
-Synku mój, synku kochany
Na nic mój trud
Na nic me żale
Ciałko cegłami przysypane
Przytulam mocno omkłe dzieciątko
-Przepraszam synku, żem tarczą nie była
Oczy przymknięte, świeca przygasła
Gdzieś tam w oddali cień twój ujrzałam
- żyw ,kto tu ?
Cisza
Oczy przymknęłam i swoim cieniem twój przytuliłam
-żyw, kto tu?
Cisza.

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!