Menu
Gildia Pióra na Patronite

druga rano

Przyklęknąłem, wzrok wbił się w podłogę
Kiedyś po nocy był dzień
A dziś
Znów noc

Zmęczone palce ledwo trzymają pióro
Oczy próbują oszukać słowa
Które rodzą się w ustach
By skończyć żywot na kartce

Boję się
Jak zwykły człowiek

Nie zdążyłem nawet
Otworzyć Twych warg
A już się zamknęły

Ledwo Cie dotknąłem
A stałaś się prochem

Nie zacząłem nawet lubić
A już pokochałem

Nie zdążyłem
A już czekałem

Za szybko
Wolno żyliśmy

Bo przecież każdy ma chwile
Że się po cichu żegna

3.01.2014
http://www.youtube.com/watch?v=lut1mvHDvJs

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    11 January 2014, 18:07

    Dzięki Asiu, może mamy ze sobą dużo wspólnego:) pozdrawiam:)

  • zugimihau

    3 January 2014, 11:35

    czasem łatwiej..dokładnie.

  • agniecha1383

    3 January 2014, 10:03

    Niezwykły... czasem łatwiej napisać niż wypowiedzieć.Ogromnie poruszył mnie Twój wiersz.... pozdrawiam.

  • zugimihau

    3 January 2014, 08:37

    wolałbym tego nie napisać:) dziekuje.

  • Dusza666

    3 January 2014, 02:16

    Piękne...