Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rumiane przyjemności

Przyjemnie mi z Twoim wzrokiem
Na twarzy bez różanej szminki
Z nierównomiernym oddechem i krokiem
Szybciej pracują czerwone krwinki

Rumienię się na wszelkie zaloty
Na słowa szeptane w samotności
Zwłaszcza wtedy nabieram ochoty
Na więcej niż odrobina bliskości

Przyjemnie mi z wiekiem naszych dłoni
Ze znanym od wielu lat dotykiem
Z chwilą, za którą nikt z nas nie goni
Ścianami nienasiąkniętymi krzykiem

Chłonę codzienność w tym bałaganie
Wszystkie szare końce weekendu
Tylko z Tobą u boku kochanie
Delektuję się tą rutyną obłędu

12 268 wyświetleń
121 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!