Menu
Gildia Pióra na Patronite

Refleksje po forum w Krynicy....

"Przyjechałem do Krynicy
Bo tu się powinno być
Powiem Wam bez tajemnicy
Jak Nam z uchodźcami żyć.

Dziś pytano mnie o zdanie
Czy ich przyjmę pod swój dach
Bardzo trudne to pytanie
Kiedy wszędzie widać strach.

W Sejmie dawno już nie jestem,
Politykę w ....... mam
Jestem skromnym prezydentem
I o przyszłość miasta dbam.

Dzieci mało dzisiaj w Polsce
A dlaczego???? Nie wiem sam.
Jest zbyt mało tolerancji....
Taką Wam odpowiedź dam"......

Dalszych pytań, już nie było,
Coś o Merkel mi się rzekło
Junkers coś tam...., bardzo miło -
To i tamto z ust wyciekło.....

W resume więc dać wypada
Komentarza kilka słów
Mało warta kanonada
Takich bez wartości mów

By "najeźdźcę" godnie pobić
Ty Polaku w sercu miej
Co i jak należy zrobić,
By więcej nas było, nie mniej.....

634 wyświetlenia
14 tekstów
0 obserwujących
  • wdech

    18 October 2015, 22:41

    NIE według jednej z trzech prawd, władzy ludowej
    bo tu się rozchodzi o - wspaniało myślność
    a nie o jakąś tam - wspaniałomyślność
    Вы теперь понимаете?
    żeby mi to było ino roz

    :P

  • 18 October 2015, 21:29

    Wspaniałomyślność pisze się razem

  • Irracja

    18 October 2015, 20:01

    ... Polaku, nie chcesz emigrantów?... to odrzuć antykoncepcję i uprawiaj seks... nowych Polaków płodź...

    ;-)

  • wdech

    18 October 2015, 19:33

    potopić

    i tako oto bedzie wspaniało myślność władzy ludowej