Menu
Gildia Pióra na Patronite

Polska

przyjdzie czas
domy posprzątamy
ogródki odchwaścimy
ład wprowadzimy
porządek zrobimy

nawet ptaki
wystawiają kufry
za swoje gniazda
ale oni nie
guanem w nasze
ponieważ
pozwoliliśmy sobie

narodzie
ty widzisz
a nie grzmisz
polskojęzyczni
rządzą naszym krajem

Polsko
ojczyzno moja
bądź moim zdrowiem

ale wpierw
posprzątam
odchwaszczę
i wtedy powiem

że Polską jesteś

8182 wyświetlenia
111 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!