Menu
Gildia Pióra na Patronite

przyjdzie czas by potykać się o dni bez niej

Teksty z obrazami - przyjdzie czas by potykać się o dni bez niej - motylek96
przyjdzie czas by potykać się o dni bez niej - motylek96

przyjdzie czas by potykać się o dni bez niej
uśmiech starej kobiety
unosi zmarszczki ku górze
i nadzieję wznosi ku niebu

sznurki siwych włosów czesze
w obłoczki na czubku głowy
i z grawitacja jej ciału nie po drodze

dni rutyną znaczone
dwie kromki rano dwie z wieczora
herbatka i spacer z pieskiem

pochylone plecy
w różanicu paciorki przesowane
dziś msza w telewizji ogladana

i w oknie oczekiwanie
może wnuki z wizytą przyjdą
ulubione ciasto pod serwetką

stara kobieta łyka tabletki
z krzyżykiem
bliżej do Boga

135 845 wyświetleń
1633 teksty
240 obserwujących