Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przyjdź przebrana w wiosnę...

Przyjdź do mnie wraz z nadchodzącą wiosną
uwiedź aromatem kiełkującej trawy
niech spragnione rozkwitu pączki ust moich dotkną
tak od niechcenia, lub chociażby dla zabawy…

Pieść ciało moje skrzydłami barwnych motyli
pobudzaj zmysły zapachem dziewiczego lasu
pukaniem dzięcioła uczyń magię z chwili
i muskaj duszę moją świergotem leśnych ptaków…

Dotykaj mnie opuszkami z drżeniem osiki niespokojnej
główkami bazi odkrywaj nieznane ogrody rozkoszy
powiewem wiatru zaśpiewaj dla mnie miłosną rapsodię
i pragnij mnie tak jak trawa pragnie porannej rosy…

190 732 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Seneka 18

    15 March 2012, 15:57

    Agnieszko...powiedzieć Ci muszę, że to nie ja
    lecz wiosna pisze takie scenariusze :).
    Dziękuję Wam i serdecznie życzę
    pogody ducha i uśmiechu...od ucha do ucha :)
    nio i wiosennego serducha :)

  • agniecha1383

    15 March 2012, 14:58

    Jak bardzo trzeba być romantycznym...wrażliwym żeby dać radę opisać wierszu postać którą się pragnie i to w takiej wiosennej odsłonie...
    Ja nie potrafię...czy znaczy to że nie posiadam tych cech?
    Gerardzie...kto Cię stworzył?:)Bo jeśli wszechmogący to dał Ci jak niewielu innym najpiękniejszy dar przekazywania przepięknie barwionej poezji...
    Tyle osób tu pisze wiersze a jednak Twoje najpiękniej tu błyszczą...zdobią strony cytatów...no po prostu nie da się nie słodzić Ci...pozdrawiam