Menu
Gildia Pióra na Patronite

dzisiaj może nawet jutro

przyjdź
wyłoń się z mgielnych oparów
wejdź
bez wahania na krawędź snu
by świeżością nenufarów
zapachem liliowego bzu
zostać
bo chwila dzisiaj sposobna
zaświecą płonące zorze
ulotne jak para wodna
w kołysce zaszumi morze

48 023 wyświetlenia
281 tekstów
37 obserwujących