Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Scena...życia"

Przyjdź...
kolejny raz popłyniemy
w otchłań namiętności
zostaw ciepły dotyk dłoni
na każdym skrawku ciała
obsyp pocałunkami które
grały na każdym zmyśle
delikatnie, subtelnie
rytmem naszych serc
bez opamiętania.

Przyjdź...
popłyniemy w krainę czarów
jak anioły dwa
magią siebie stworzoną
uniesiemy się w obłokach
w zachwycie nocy i dnia
nadzieją pieszcząc siebie
spełniając każde marzenie
odkrywając...co nieznane
a co najpiękniejsze.

Przyjdź...
świtem letniego poranka
jak mgła, jak wiatr, jak sen
pochwycę cię w dłonie
nad strumieniem życia uniosę
nad poranną rosą
delikatnie jak motyla przeniosę
abyś moim ciepłem otulony
przetrwał każdą mroźną zimę
na serca dnie cię ukryję

Przyjdź...
nim zgasną światła
opadnie kurtyna
na ...scenie
życia.

54 913 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • Julka 10

    13 September 2011, 22:33

    Mam więdz nadzieję, że....przyjdzie :):)

    Kolorowych snów :):) pa-pa...

  • Nutka67

    13 September 2011, 22:28

    I sobie ukradłam i pozwoliłam sobie podzielić się nim z kimś dla mnie ważnym. Oczywiście napisałam kto jest Autorką.
    Pozdrawiam.

  • Julka 10

    13 September 2011, 22:26

    Hmmm...pięknie Joasiu dziękuję.

    Bardzo się cięszę, że się...spodobał :):)

  • Nutka67

    13 September 2011, 22:15

    A mnie tutaj... zamurowało. Piekny, piękniasty.

  • 4 September 2011, 12:45

    Przyjdzie... nie jeden dzień
    pocałunkami obsypany
    I uniesiecie się w obłokach
    odkrywając... co nieznane.

    Ciepło pozdrawiam i życzę pięknego dnia :)))

  • Julka 10

    4 September 2011, 00:15

    Wierze....Joasiu :):)

    Chciałam do tekstu dodać link do piosenki naszego ulubionego M. Bajora..." Nie odchodź"...

    Ale się powstrzymałam :):)