Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przez co umiera przyjaźń

Przyjaźń jest trudna
Różna i nieprzewidywalna
Rozmaicie z nią bywa
Dużo czasu wymaga
i przestrzeni

Po upływie czasu
Oswojenia się
Z czyjąś myślą
i nieswoim zdaniem
Patrzenia na siebie
cudzymi oczami

Co nie zawsze jest
Komfortem dla psychiki
Jeśli wchodzi w grę
Inność im starsza jestem
Tym bardziej się boję

Co mnie spotka...
Życie uczy o przyjaźni
że nie lubi zawiści
Rywalizacji fałszu
i obłudy

93 499 wyświetleń
895 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!