Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Przyjaźń

Przyjaźń jest jak most
przerzucony przez rzekę
dzielący dwa brzegi.
Owe dwie linie - rzeka i most -
tworzą figurę krzyża -
najwznioślejsze miejce spotkania .

Tworzyć przyjaźń nie znaczy
zasypywać przestrzeń dzielącą ludzi,
lecz łączyć dwa przeciwległe brzegi..

57 298 wyświetleń
1702 teksty
3 obserwujących