Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Nie czas

Przyjaciel szepnął
jeszcze nie czas

moje ramiona poczekają
i choć w naszych łzach
tyle odbitych gwiazd
one w wieczności przetrwają.

Nie czas kochany
nie czas
nie staniesz się pustką
dla tylu.

Ja żyje w tobie
ty w nas
a to jest nasza siłą.

Strażnik tak cicho zamknął drzwi
zostawił to innej warcie.

Bo nie czas jeszcze
na te dni
by słońce zgasło nagle.

Więc przyjacielu drogi mój
choć tęsknie tak za tobą
nie pora jeszcze złożyć broń

pamietaj

jestem obok.

19 402 wyświetlenia
295 tekstów
23 obserwujących
  • kati75

    24 January 2020, 09:01

    Przyjaciel ,ktoś kto przychodzi,gdy inni odchodzą.

  • I.Anna

    22 November 2017, 17:27

    Dziękuję Wam wszystkim, tyle światła wnosicie razem z sobą w moje chwile...

    Okoliczności powstania tych wersów były dla mnie bardzo prywatnymi chwilami, w miejscu w którym nie do końca powinno się pisać. Pięknie dziękuje Wam za Wasze słowa i czas, za wszystko,
    Pozdrawiam

  • Adnachiel

    22 November 2017, 11:50

    Przepiękna, poruszająca rozmowa człowieka z Aniołem Stróżem.

  • kati75

    22 November 2017, 09:10

    pięknie napisane;)

  • giulietka

    22 November 2017, 08:00

    Czule wyszeptane wersy, zamknięte pięknym wyznaniem, jak w serdecznym uścisku.
    Piękny wiersz!

  • 21 November 2017, 23:40

    Potrafisz wskrzesić nadzieję.
    Podziwiam. :))

  • 21 November 2017, 20:31

    Piękny tekst trzeba przyznać.