Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kształt Pióra - Dusza Artysty

przyglądam się słowom twoim
jak w wodę
która drży pod dotykiem palców
zagmatwane odbicie
niemalże lustrzane
pierwsze wrażenie
ale załamuje się
próbuje zatrzymać
i staję w miejscu
przyglądam się dalej
wpatrując w myśli
spokój przegonił zamęt
niesłychane
jak łatwo przeniknąć atrament

Insp. Adnachiel

17 078 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • giulietka

    22 May 2017, 07:11

    Po prostu majstersztyk!
    Poezja jest zaraźliwa, to cieszy:)
    A inspiracja wcale mnie nie dziwi:)

  • Adnachiel

    19 May 2017, 19:52

    Insp. moi?
    A przecież nie mam dziś urodzin... :)
    Nie wiem w jakiż to sposób mógłbym stać się tu przyczyniającym się, ale cieszy :)
    Bardzo :)
    Wiersz zaś bardzo mi się podoba. Nie przez dopisek. Po prostu, bezceremonialnie i szczerze.
    Miłego wieczoru Sal.

  • nicola-57

    19 May 2017, 16:27

    w wierszu dostrzegam drgania... poprzeczne i podłużne.

    po wnikliwej analizie ekg, ośmielam się wiersza nie poprzeć.

  • onejka

    19 May 2017, 15:53

    Zatrzymał mnie... intrygujący !