Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~U schyłku dnia~~


Przyglądam się schyłkowi dnia
Wyciszam myśli gdy brakuje słów
Nie odchodź gdy noc Ciebie woła
Tylko szeptem proszę do mnie mów

Na wyciągnięcie naszych dłoni
Są marzenia jeszcze w nich uśpione
W blasku księżyca przechadza się sen
On jest zazwyczaj umysłu patronem

Łączone w całość układanki uczuć
Całą paletą do serc się wkradają
Zmyślnie kierując każdym jednym słowem
Tak niespodzianie w miłość zamieniają

Przyglądam się schyłkowi dnia
Zamyślam chwilę uśmiechając się
Bo wiem na pewno że to nie był sen
I to że jesteś zawsze blisko mnie .

109 589 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    19 December 2013, 21:59

    pewno jest bliziutko, wierzę w to Aguś.
    pozdrawiam wiersz piękny jak zawsze z bukietu słów
    potrafisz zachwycić mnie i wzruszyć.

  • misiek45

    12 December 2013, 11:54

    Dziękuję za odwiedziny w moich skromnych lecz zawsze przyjaznych dla Was progach-pozdrawiam miło na dzień dobry :)

  • Pechowa_

    11 December 2013, 18:51

    Bardzo piękny z uczuciem napisany wiersz ! :))))

  • Czinka

    11 December 2013, 17:19

    pięknie i romantycznie..oby tak zawsze było

    pozdrawiam miło na wieczór Agnieszko

  • awatar

    11 December 2013, 14:33

    trochę pływa w 'łączonych w całość układankach uczuć całą paletą', ale przepływa

  • onejka

    11 December 2013, 14:30

    hmm piękne ! w rozmarzenie :)

  • krysta

    11 December 2013, 13:45

    Piękny wiersz i dobrze ''...że to nie był sen...''
    Pozdrawiam Agnieszko :)