Menu
Gildia Pióra na Patronite

dzisiaj w Betlejem

przygasły światła lampionów
łzy na szybach
krew na ulicach
nawet śnieg nie chce tutaj spaść z nieba

czy przyjdziesz do nas
mimo zamkniętych drzwi?

jest adwent
a jakby nikt nie czekał

ustawiono stajenki
na placach wielkich miast
załamała ręce Maryja
że znowu w żadnym z nich
nie znajdzie dla Ciebie miejsca

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    21 December 2016, 07:56

    Sebek, nie dość, że świetnie piszesz, to jeszcze całkiem nieźle czytasz... między wierszami;) Dzięki!

    Tomasz, czasami otwiera nawet okna u sąsiadów;)

    Dziękuję za zatrzymanie się u mnie, Panowie, miłego dnia!

  • dark smurf

    20 December 2016, 18:39

    i niezmiernie dobrze to robi..
    nie warto w to wątpić :)

    czy walnięcie w stół, zawsze otwiera nożyce?
    :)

  • Meron

    20 December 2016, 18:29

    Zdaje mi się albo i nie, że autorka zamiast literami to wzruszeniem pisze wiersze swe ;)