Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obecność

Przygarnij mnie w ramiona swe
i chwili trwać daj,
choć tak wiele mi brak, niewiele chcę,
po prostu, nie mówiąc nic,
zostańmy tak.

Dziś legł mój świat.
Bez zgody mej, opuścił mnie.
Ty chociaż bądź,
drżącą mą dłoń, chwyć w swoją dłoń
i bliskością swą, ukołysz mnie.

Nie ciążą już łzy, gdy obok Ty,
stłumiony ból uwolni płacz
i niby nic nie dałeś mi,
niech chwila trwa,
bo dla mnie dziś
bezcenny dar - obecność Twa.

13 127 wyświetleń
118 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!