Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zęby bolą od czytania

Przygarniam bezdomne synonimy
trudne w wymowie wyrazy
tłuste dopełniaczówki i chude inwersje
s y l a b i z u j ę.

Koloruję krateczki w zeszycie
barwy bieli zlewają się w sedno
jestem niewidzialny.

Czasowniki i przysłówki
zraszam słodkim deszczem (nigdy moczem)
trzeba z czegoś ugotować
moja babcia mówiła
zupa na gwoździu
zapychacz.

Moje słowa nie ranią
zapytaj róży
otwieram serca
kluczem wiolinowo-żurawim.

Kolejna noc przegadana
doniosłe rzeczy w formie poezji
czytanie tylko wzrokowe
słowa nie mienią się
w żywe obrazy.

Przede mną leży poradnik
-zasady pisania wierszy-
bzdury!
Żadnej puenty nie będzie.

Przecież mnie publikują.

10 380 wyświetleń
98 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!