Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pokochaj ciszę

przycupnij delikatnie
poznaj milczenie

bo nie na zamówienie
robiona pobudka
jeszcze w oknie ptaki
i ziewający poranek

lekko niemrawy dzień
budzi spojrzenie
gdy natchniona tworzę
myślą umysł ciało
czyniąc sen na jawie

wytrzymaj jeszcze chwilkę
pokochaj ciszę
i noś ją na ustach

chcę słyszeć twój oddech
a na krok od serca
jego melodię...

26 014 wyświetleń
524 teksty
59 obserwujących
  • Papużka

    25 May 2014, 00:42

    Bardzo mi miło.
    Chociaż wieczory w błogim milczeniu mogą być nie mniej przyjemne.

    :)

  • dana1596

    24 May 2014, 22:32

    mój komentarz również gdzieś znikł...ale zapewniam był in plus...Pozdrawiam ciepło i marzę o "ziewającym poranku" i ciszy utulonej w kakofonii ptasich treli:)

  • Papużka

    24 May 2014, 18:05

    Aniu dziękuję z całego serca i również pozdrawiam.

    :)