Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak po wybuchu

Przycichło i zgasło
wszystko dookoła
Taki moment jak tuż
po wybuchu
Pozostał ledwo
dostrzegalny szum
Zamilkły przedmioty
ruch oniemiał
Nic nie miało znaczenia
nawet ta myśl
co w słowa to ujęła

Patrzyłem bez czucia
i choćby drgającej emocji
Na tamtą chwilę
straciłem chęć życia
najmniejszą wolę istnienia

76 371 wyświetleń
1010 tekstów
15 obserwujących
  • RozaR

    26 July 2023, 08:43

    Czasami ludzie mają
    taka chwilę
    jak po wybuchu
    gdy zamierają w bezruchu -
    od słów
    albo od wydarzenia