Menu
Gildia Pióra na Patronite

Opuszczam

Przychodzisz nie pytając o nic
kładziesz swe usta na ciszy
pachnącej chłodną kruchtą
i wilgotnym kamieniem.

Każesz się podnieść
wyprowadzasz z głuszy
dyskretnie przykrytej paprocią
za obie ręce.

Słyszę swój płacz gorzki lecz wdzięczny
na widok grobu bez pomnika
wypełnionego pustą obietnicą
w którym udusiła się dziś przeszłość.

30 316 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    30 June 2015, 22:13

    Dzięki - pozdrawiam!

  • funeralofheart

    30 June 2015, 19:49

    Brawo, podoba się.

  • silvershadow

    22 June 2015, 09:37

    Dziękuję. Cieszę się, że zajrzeliście.

  • mill

    21 June 2015, 13:12

    ...ładny wiersz ;)..pozdrawiam....

  • Malusia_035

    21 June 2015, 13:11

    niesamowity ,zaczytałam się ...

    Pozdrawiam :)

  • silvershadow

    20 June 2015, 13:19

    Dziękuję i również pozdrawiam.

  • krysta

    20 June 2015, 12:56

    ciekawy wiersz, ładny.
    pozdrawiam