Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świetlistość

Przychodzisz
i kończy się zbyt długie czekanie
niczym wschód słońca
który dnia jest powitaniem

Czuwasz
abym zawsze pamiętał kim jestem
ty masz postać skrzydlatą
a ja kształty cielesne

Nawet teraz
niedaleko gdzieś ode mnie stoisz
niewidzialnym cieniem
za aniołem moim

101 630 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • katjaa

    1 December 2012, 11:43

    świetne Twe teksty..

  • giulietka

    28 November 2012, 19:22

    Przyszłam tu z pochylonym czołem, odchodzę z głową w chmurach... ;)
    I wiersz zabieram ze sobą, rzecz jasna:)

  • słoneczniki

    28 November 2012, 19:13

    Przepiękny wiersz...

  • Gaia

    28 November 2012, 19:07

    Ten co czuje widzieć nie musi
    bo przenika to światło
    i tak dar dostając
    oddajesz
    muzyką swoich słów...
    :)

  • obca...**

    28 November 2012, 13:24

    Cudny ! :)