Menu
Gildia Pióra na Patronite

Woskowy pocałunek

Przychodzę o świcie
jak fala
która zniknie
nim stopy obmyje
Nie dotknę już brzegu
ustami
do skały twoich ramion
nie dotrę
Lecz nim zniknę
wygładzę kamienie
o które perły
snów naszych rozbijesz
I zamknę w pułapce bursztynu
słowa
które na dnie niepamięci
ukryję
nim żywiczny pocałunek
je dotknie

137 908 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    26 August 2011, 21:43

    Oj warto... ;)

    Spokojnej... Gerard... :)

  • Seneka 18

    26 August 2011, 21:42

    "Kiedyś zawieje wiatr
    I łzy obetrze z naszych twarzy
    Kiedyś nadejdzie dzień
    Że nikt nie będzie bał się marzyć" :).
    Madziu robię czary mary i już uśmiechasz się :) tak po prostu :).
    A teraz już znikam...ciężki miałem dzień...ale warto było tutaj zajrzeć...

  • giulietka

    26 August 2011, 21:42

    To zależy, którą prawdę i Magdę masz na myśli...

  • giulietka

    26 August 2011, 21:36

    Nie wiem jak Ty to robisz Gerardzie ale uśmiecham się zapomnianym uśmiechem, upewniasz mnie, że warto tu wracać...
    Dzięki:*

  • Seneka 18

    26 August 2011, 21:33

    "Mój krzyk w twym sercu obudzi moc,
    Wiarę w nas i w przeznaczenia los,
    Tajemnice zapomnianych słów,
    Wspólny kres, najpiękniejszej z dróg.":)

  • giulietka

    26 August 2011, 21:31

    "Źli odejdą dobrzy przyjdą jak przychodzę ja
    Mój jasny wieszczu otwórz swe serce niech kołysze nas wiatr
    " ;)

    A Ciebie miło tu gościć Aga;)

  • Seneka 18

    26 August 2011, 21:16

    Ochronię Twe serce
    I zmienię to miejsce jeśli szanse mi dasz...
    To tak jak ja :)

  • giulietka

    26 August 2011, 20:50

    "Lubię wracać tu gdzie byłam już
    (...)
    Na uliczki te znajome tak..."

    ...choćby tylko po to, by Ciebie tu spotkać Gerardzie:)

  • Seneka 18

    26 August 2011, 20:46

    :)...fajnie, że jesteś...aniołem w tym mieście...:)

  • giulietka

    26 August 2011, 19:28

    Dziękuję Joanno;)

    Sebastian, uważaj na temperaturę, można się stopić;)