Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życzenia...

Przy wigilijnym stole zbiera się Rodzina
W Betlejem rodzi się maleńka Dziecina
Tu i tam Nadzieją wije się wieczór
Miłością odziana ta chwila
Niech i Wasz dom nie omija

Dzwonią dzwonki dzyn, dzyn ,dzyn
Od wieków znasz ten rym
Kiedy dzieckiem małym byłaś
O prezentach wciąż marzyłaś

Teraz wszystko się zmieniło
Co wczoraj twoim było
Dzisiaj inne serca raduje
A co dałaś- procentuje

Schronienia dla bezdomnych
Wolności słowa i wyboru
Niech sprawiedliwość wyjdzie z domu
A uczciwość niech rozdaje karty,ale nie po kryjomu

Słowa i czyny jednością niech będą
Zrozumienie i empatia sieć mocną przędą
A ta niczym kokon zło tego Świata owija
I to co w ludziach najpiękniejsze…. niech się wciąż rozwija

9500 wyświetleń
83 teksty
1 obserwujący
  • kukaczka

    24 December 2021, 05:50

    Wesołych Świąt 🎄