Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czuwaj

przy starej wierzbie
leży kamień
pod drzewem
oparty rower
szumią liście
szepcząc tobie
spocznij jak
spoczywa
żołnierz

Szumią liście
szumią
grają tu - Wojenke -
pod gałęzią stare serce
wyryte z miłości do ojczyzny
pod tym głazem
leży powstaniec
zapomnianych blizn

Szumią liście
szumią
ty nie zapominaj
wolna Polska
wolny Polak
spocznij dumą
czuwaj
bywaj

17 078 wyświetleń
190 tekstów
11 obserwujących
  • piórem2

    9 April 2017, 15:02

    Pamięć to najistotniejszy komponent sukcesu. Brawo.

  • Salomon

    9 April 2017, 12:26

    W zasadzie tak dla pamięci :)

  • piórem2

    9 April 2017, 09:23

    Lubię żołnierskie klimaty zastanawiam się co za okazja Cię skłoniła?