Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przed domem

Przy lampie już,
ale jeszcze...
kradnę okruchy
zapachu lata.
Usiadłam...
cicho tak,
znajomy pająk
sieć srebrną wyplata.
Liście mej brzozy
raz po raz płaczą,
żegnając się z zielenią.
Wiatr wpadł na chwilę,
słodycz ciepła rozsiał.
Broni mnie przed jesienią.

57 034 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
  • Anna S.

    12 September 2020, 17:42

    Z naciskiem na "piękna"