Menu
Gildia Pióra na Patronite

sen ?

przez życie się przedzieram ...
w zdeptaną samotność wpatrzony
pragnę zerwać pęta niewoli i …
wyrwać krwawe pazury w me życie wbite
blade ręce szukają twoich dłoni …
za doliną łez szukam nadziei
tonąc w powodzi uczuć …
z myśli malowanych tobą
umieram z pragnienia dotyku
z braku ciepła ciał naszych
zbiorę zwątpienia z brzegu ust rozpaczy twej
spije łzy oczu twoich, które tak wiele chciały powiedzieć …
pozbieram dla ciebie … listki ciepłych słów
wleję w ciebie … wodę życia
dla ciebie ...chcę być słońcem i dniem
dla ciebie … chcę być porankiem i nocą
błękitnym zawrotem głowy …
odfruńmy w dotyk dłoni naszych
spijać z siebie codziennie soki miłości
i … nie budźmy pragnień swych
gdy rozum nasz śpi

dlA

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    19 July 2010, 00:04

    ja wiem, że wszyscy czujemy i piszemy to samo ....

  • Sierjoża

    18 July 2010, 12:20

    ..."zaniepisałem"...Miłego!

  • marka

    17 July 2010, 15:22

    Śliczny, tyle poświęcenia.
    Pozdrawiam.
    marka

  • Bogdan Z

    17 July 2010, 12:33

    dzięki wszystkim za ...dodanie skrzydeł .... :):):)

  • awatar

    17 July 2010, 12:30

    Ładne wersy " ... dla ciebie … chcę być porankiem i nocą
    błękitnym zawrotem głowy …
    odfruńmy w dotyk dłoni naszych .. ", pozdrawiam +:)

  • 17 July 2010, 11:00

    Piękny wiersz Bogdanie:)...pozdrawiam z deszczem niosącym ukojenie...:)

  • IBELLA

    17 July 2010, 10:05

    :)

  • Bogdan Z

    17 July 2010, 10:05

    ...spytam :)

  • IBELLA

    17 July 2010, 10:03

    Ależ ta A. jest szczęściarą ;)