Menu
Gildia Pióra na Patronite

Echo pragnień

Teksty z obrazami - Echo pragnień - exsilentio
Echo pragnień - exsilentio

Przez ocean krzyczałem latami,
Słów jastrzębie wycinając z pakuł.
Wiatr wszystkie sygnały zamiótł,
Nie pozostawił ani znaku.
I twardym młotem ze stali
Uderzałem w ściany na drodze,
Aż w końcu duch mój zamilkł
Wśród sieci milczących ogrodzeń.
Wtedy znalazłem Twoje spojrzenie,
Twój szept rozbił całe światy,
Nic nie muszę już silić się zmieniać,
Nagrodą serca są przeszłe straty.

Quid Quidem

41 976 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!