Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tajemne przejście

Przez łzy kryształowe przezrocza
Oglądam wspomnień pejzaże
I szukam radości skry w oczach,
Lecz tylko tęsknoty w nich morze.

Niebo ktoś od ziemi oddzielił
Ciemnymi chmurami zwątpienia.
Cóż z tego, że gwiazd jest tak wiele,
Gdy na moim niebie ich nie ma.

Lecz stoję wpatrzona uparcie
Za linię, gdzie kończy się ziemia.
Tam dusza zna takie przejście,
Gdzie smutku i bólu już nie ma.

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • 2 January 2011, 21:25

    tak szczerze to ja mało co komentuję :))) i bardzo rzadko wierszem hehehe a, że Twoje mnie inspirują ...

  • giulietka

    2 January 2011, 21:22

    Adamie, Ty zawsze piszesz wiersze w komentrarzach?:)
    Jeśli tak, odwiedzaj mnie częściej, bo Twoje słowa od moich wierszy piękniejsze...

  • 2 January 2011, 21:21

    na styku dnia i nocy
    za horyzontem
    gdzie słońce kończy bieg
    znajdę miejsce
    inne od wszystkich
    które ukoi me skołatane serce

    :)))))

  • Huaquero

    27 December 2010, 13:03

    Piękne to przejście za horyzontem nadziei...

  • giulietka

    25 December 2010, 09:56

    Gerardzie, ale tylko troszeczkę...;)

    Awatarze, dziękuję i pozdrawiam również.

  • awatar

    25 December 2010, 09:22

    ładnie działa na wyobraźnię, pozdrawiam

  • Seneka 18

    25 December 2010, 09:19

    Przepiękny wiersz...tylko smutny troszkę...