Menu
Gildia Pióra na Patronite

Epidemia nieczułości

Przez ciemne ulice,
przez mroki starych miast.
Podąża ku światłu,
by zgasić jego blask.

To ona niszczy życie,
dotrze do każdego z nas.
Wchodzi do naszych mieszkań,
do serc i do chat.

Niszczy współczucie,
miłości gasi blask.
Przepełnia serca strachem,
zasiewa pyche w nas.

217 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!