Menu
Gildia Pióra na Patronite

chaotyczne myśli

Przez brukowe ulice
ciągnących się niespełnień
łudząco przypominających
codzienną walkę o życie przedziera się
dźwięk tykający....
Spomiędzy pośpiechu przechodzących
wypływa ledwie dostrzegalne spojrzenie namysłu
o walkę ludzkich sił z
zamkniętymi w kamiennych posadzkach
szeptami przeplatanymi z
okruchami nędzy
O byt codzienny okupowany
prawem nieprawości.
Zegar tyka...

3343 wyświetlenia
63 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!