Menu
Gildia Pióra na Patronite

Byt

Przetrwasz, to pewne, jeśliś świadom życia
Ukształtowany umysł, elastyczny tok myślenia
Byt władców życia dnia jednego w mig zastyga
Gaśnie, niczym lekkim wiatrem zdmuchnięta świeca

Nie mówię byś kroczył za mną, bo nie ma ideałów
Ważne byś odnalazł kontrast w dwóch znanych Ci energiach
Dobrem się kieruj, nie ulegaj złu, krocz pomału
Lecz nie poddawaj się, choćby nie wiem jaka presja

Zahartuj się na podłość, odporny bądź na to
Niech żałość wzbudzają Ci nieświadomi życia
Uczynisz źle? Wiedz, iż nie ominiesz się z karą
Los bywa okrutny i zbiera krwawe żniwa.

43 923 wyświetlenia
514 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!