Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przeszłości w przyszłość się nie wplata
choć blizny nie dają zapomnienia
to wciąż chcemy wierzyć
w te noce senne co ciężar czasu zabiera

Przymykamy powieki by szarości nie widzieć
a kolor tęczy ułożyć pod stopy
niczym dywan z kwiatów utkany z emocji
pozbawiony nici systematyczności

I wciąż brakuje tej spontaniczności
co dni tygodnia pomiesza życzliwie
by choć na chwilę - tak dla przyszłości
spełnić się nieschematycznie...

49 599 wyświetleń
440 tekstów
161 obserwujących
  • Malusia_035

    24 March 2016, 12:51

    bardzo ładny i prawdziwy ...'

    Pozdrawiam :)

  • misiek45

    22 March 2016, 23:33

    Od szarości trzeba czasem uciec w tęczę..Bardzo ładny wiersz Joasiu ) Pozdrawiam :))

  • 22 March 2016, 22:58

    Ładne.
    Pozdrawiam. :)

  • krysta

    22 March 2016, 20:05

    Zamyśliłam się.
    Piękny wiersz.