Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy warto było ?

Przeszłość naszej miłości? .... jak mgnienie oka ....
pozostało skostniałe serce ... już po wszystkim ?
spalić marzenia ...zapałkami wspomnień ?
chcemy zgasić pokusy ?
wczorajszy dym zmienić w popiół przyszłość ?
wiatr rozwiać ma zgliszcza .. i szybko zniknąć?
zostawiając .... piekące łzy ?
czy tak miało być? byśmy cierpieli dłużej ?
to nie koniec ...to początek .....wszystkiego !
bo każda miłość ....miesza w ....
by potem zgubić swój wątek
poszliśmy swoją drogą życia
choć nie wiedząc dokąd i ....po co ?
szliśmy z nadzieją po lepsze jutro?
czy upadliśmy z braku sił by iść dalej?
dzisiaj ogarnia nas ciemność....czy znikła nadzieja?
nasze słonko zaszło przykryte chmurami naszych win...
poznaliśmy smak smutku, cierpienia, tęsknoty...
jak i ...ukłucie w sercu
po co żyć .....skoro się umiera
żyć bo ....musimy?
bo ...inni tego chcą?
zacząć żyć na nowo?
zastanowić się na nowo nad sensem życia?
i ..... ?
i nie znalazłem..........................
czas nas gonił.... nie udało się go zatrzymać....
pod gruzami planów ... pozostał znicz…
uratował się ten kto .....nie miał marzeń…
a serca nasze pozostaną w ciemnościach same…
i co nam pozostało?
czekać na zimny dotyk czasu ....?
który słowa zamieni w popiół ?
kartkę w ogień .... serce w głaz .....????
serce i łzy trzymać pod kluczem?
Może lepiej …….

17 383 wyświetlenia
216 tekstów
210 obserwujących
  • Bogdan Z

    15 June 2010, 09:54

    wielkie dzięki :) panie

  • topik

    15 June 2010, 09:47

    rewelacja :o

  • Bogdan Z

    6 June 2010, 19:44

    .........dziękuję za ....zrozumienie .... miłego wieczoru życzę Wam panie :) pozdrawiając b b b b serdecznie :)

  • motylek96

    6 June 2010, 19:32

    ech...też zadaję sobie to pytanie.
    Wrażenie po przeczytaniu twojego wiersza...słowa są zbyteczne..

  • IBELLA

    6 June 2010, 19:23

    Ja też jestem pod wrażeniem ...

  • 6 June 2010, 19:16

    Nie da się przejść wzrokiem i duszą obojętnie czytając Twoje słowa, szczególnie gdy podobnie się czuje....

  • 6 June 2010, 18:53

    Nie wiem co napisać, takie wrażenie zrobił na mnie ten wiersz, że...