Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

przeszłość i przyszłość
w teraźniejszości zanurzona
otworzy się, gdy zmienisz postrzeganie

wszystko istnieje jednocześnie

jak brzeg Wdy śniegiem zakryty,
blaskiem słońca mieniąca się fala
w kominku ogień, w kinie całkiem pusta sala
i szum morza pod deskami molo

pamiętasz?

z ufnością dotykam chwili poznania,
gdy stała się rzeczą jasną
zawarta we wszystkim dookoła,
w istocie dusza szczęściem nasycona

a Ty, drogą do źródła mocy prowadź,
do miejsc dostrojonych dusz
rzeczywistość obfitością Twojego serca,
ocean potencjałów

energia miłości nie zna pojęcia czasu, przestrzeni, tylko kroplą w toni splot dłoni

stoję w kwarcie księżyca w mroźną noc,
kreując Twoją obecność
zanim sen minie, opowiem Tobie wszystko

to co wybierasz, już istnieje...

8446 wyświetleń
98 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!