Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

Przesycasz mnie milczeniem
Daleko nam od siebie.
Uczymy się tęsknoty
Lecz nigdy nie na pamięć.

Odejdziesz
Nim słońce wstanie
Nim serce przypomni, że bije dla Ciebie.

Potykam się o myśli.
Ty chwytasz mnie za rękę.
Szeleszczą pajęczyny,
Zeszklone świecą okna

Przestrzenią chwili żyję
Przytomnie sen odtrącam.
Za chwilę Cię nie będzie
Chcę Tobą się nacieszyć.

Przez żadne z naszych uczuć
Nie przejdzie obojętność.
I mimo, że odchodzisz
To słońce przecież wstanie...

Szeleszczą pajęczyny
Zeszklone świecą okna.
Uczymy się tęsknoty
Lecz nigdy nie na pamięć.

4825 wyświetleń
33 teksty
2 obserwujących
  • fyrfle

    5 July 2017, 09:24

    Smutny i ta drabina ludzkich błędów: pamięć, tęsknota,...