Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

przestrojona świątecznym Last Christmas
jak dziecko upaćkana lukrem i czekoladą
siedzę w kącie
u sąsiada głośno pachnąco jasno
tu dawno przygasło

na stole talerz mniej
karp mamrocze przedśmiertny monolog
ja ściszam kolędę
by nie zbudzić śpiącego w opłatku Jezuska
nie wystraszyć i tak już gubiących pióra Aniołów

wielkimi kocimi oczyma
patrzysz na mnie
śledząc spadające jak płatki śniegu tu i ówdzie piernikowe okruszki
zapewne pacnąłby(ś) łapą albo polizał szorstko
gdybym tylko na chwilę rozchyliła
peniuar

koty bywają łase na pieszczoty
też byłam

Sylwia Pryga

40 784 wyświetlenia
285 tekstów
27 obserwujących
  • Sylwia P.

    17 December 2020, 22:49

    Haha, choć do gwiazdki jeszcze troche, to ta tutaj cieszy😉 Dziękuję Maćku!

  • Maciek Zz

    17 December 2020, 22:41

    Nie tylko peniuar sprawia...,że tutaj gwiazdka spadła. 🤩

  • 17 December 2020, 22:25

    Taaaak, teraz są wątpliwości, o co chodzi... smokowi. :D

  • Sylwia P.

    17 December 2020, 22:23

    Ojjj, moje klocki to je przestawiam😁
    Chyba teraz nie ma wątpliwości o co chodzi🙃

  • 17 December 2020, 22:21

    Psuj z Ciebie . :D

  • 17 December 2020, 22:16

    Ćśśś, nie psuj, jest fajnie. :D

  • Sylwia P.

    17 December 2020, 22:12

    Cholerka, wiem o co ci chodzi. Puenta wskazuje faktycznie na brak, albo że czegoś było więcej. Trochę mnie zakręciłeś 😁

    od yestem
  • 17 December 2020, 22:05

    Zmylił mnie... czas przeszły. :)

  • Sylwia P.

    17 December 2020, 22:02

    No jak nie, a ten lukier i czekolada?
    😉

  • 17 December 2020, 21:57

    Oj ja tylko żartowałem, trzeba było nie zmieniać. :)
    Czyli... już nie lubisz smakołyków? ;)