Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Przestań przede mną uciekać,
życie.

Niech stanie się to,
o czy marzę
od tak dawna,
od zawsze.

Daj mi się rozpłynąć
jednym tchnieniem
w wymarzonej chwili
na wieczność.

Wyrzucam za siebie
odpady istnienia, bo
znalazłam płomienie
w oczach Boga.

Obejmij mnie tam,
gdzie mnie nie ma.
Pozwól moim myślą
zatrzymać twoje.

Proszę, nie mówcie,
że to mi się przyśniło.
Budzę się i nic nie ma,
a sekundę temu było.

Nie umiem już pragnąć.
Nie kocham, nie myślę.
Wszystko wcieliłam w ciebie.
Cząstka mnie w tobie.
Marzenia się spełniają.

28 495 wyświetleń
251 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!