Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Śmierć

Przestało być ważne
Czy czasu na wszystko wystarczy
Jaki jest plan
Czy jutro emocji jeszcze dostarczy

Czy wiosna zielenią pocieszy
Czy jakiś ptak do gniazda wróci
Czy po raz kolejny stopi się lód
Czy zegar raz jeszcze wskazówki obróci

Nikt tam nie czeka
Za dłoń wcale nie trzyma
Sam lub wśród obcych
Pustki rozległa kraina

Nikt do mnie nie mówi
Poezja całkiem bez wierszy
Kwiaty nie pachną
Tu każdy jest ostatnim i pierwszym

Instrument już milczy
Muzyka bez nuty żadnej
Liczyłem, że koniec przyjdzie później
Lecz bez Ciebie już teraz umarłem

4087 wyświetleń
43 teksty
20 obserwujących
  • Irracja

    30 March 2023, 06:36

    Kłębią się myśli stęsknionej duszy,
    Krwawiące bólem serce się dusi
    Ubiegła w dal złudna nadzieja
    Żyw kochanek powoli umiera

    od Adiunkt, Eneida, ryksza
  • Eneida

    29 March 2023, 19:22

    Przejmująco smutny... Piękny wiersz!

    od Sunelli, Giakonika, oszi3