Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

Przenikasz mnie do głębi.
Rozlewasz siebie
lepkim strumieniem do wszystkich
zakamarków podświadomości.
Zachłannie przywłaszczasz
każdą drżącą komórkę.
Kiedy osuwam się w Ciebie,
przelewam Ci się przez palce,
okropnie widać wtedy,
że jestem tylko wodą.
Czasem.
I przede wszystkim.
Podnosisz dłonie.
Zwilżasz usta mną.
Łapczywie zbierasz krople,
jakbym była
ostatnim pragnieniem w Twoim życiu
i jedyną przepaścią, w którą
odważyłbyś się rzucić…

Wspomnienie magii nostalgicznych poranków pachnących kawą.
dedykowane

3234 wyświetlenia
67 tekstów
6 obserwujących
  • Alfa Centauri

    7 March 2016, 09:44

    Dziękuję.

  • Alfa Centauri

    6 March 2016, 20:52

    Oczywiście ja parzyłam;)

    Adnachielu, tamte poranki potrafiły zatrzymać oddech:)

    Dziękuję za zatrzymanie się przy mnie i pozdrawiam :)

  • Adnachiel

    6 March 2016, 16:22

    Zaparło mi dech.

  • wdech

    6 March 2016, 14:54

    a kto parzył kawę?