Menu
Gildia Pióra na Patronite

Głos

Przenika przez ciało, delikatnie pieszcząc zmysły.
Płynie dosadnie, uroczo, nieopodal Wisły.
Każdy ułamek słów wypowiedzianych z Twoich ust,
ma w sobie więcej piękna od kwitnących płatków róż.

Nieokiełznany żar rozpętałaś swym językiem.
Upijam się słodkimi dźwiękami, łyk za łykiem.
Tych parę ulotnych chwil zamykam w sejfie pamięci,
w te jesienne dni przywróciłaś do życia chęci...

12 269 wyświetleń
111 tekstów
58 obserwujących
  • skrobek

    2 January 2017, 22:08

    Dzięki za odwiedziny, rzadko tu ostatnio bywam, ale miło zobaczyć starych znajomych ;)

  • Voyage

    10 December 2016, 23:46

    no, no, co ja tu czytam..;))

    pozdrówka

  • Cris

    5 November 2016, 17:47

    ujmujący.
    pozdrawiam.