Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wołanie

Przenika mnie światło do głębi,
rozświetlić nie może duszy ciemnej.
Choć boję sie, wstydzę Twej potęgi,
świadomie dążę do zagłady pewnej.

Wiem, tylko Ty znasz
co dobre, a co złe,
ja decydować mam
po którą z rzeczy sięgnę.

Ktoś nieznajomy wesprzeć pragnie,
rękę podaje i czeka,
ja jej nie chwytam, zaraz opadnie.
Wiem, tylko Ty do końca zwlekasz.

Pomóż mi
spraw
bym sięgnęła
po Twoją dłoń.

10 040 wyświetleń
106 tekstów
7 obserwujących
  • Archangel_Marco

    29 February 2012, 20:54

    Wiersz ma wielki potencjał i jest wyczekiwaniem. Jest pełen nadziei, choć ulotnej. Ale nawet taka nadzieja jest potężną bronią.

  • marka

    29 February 2012, 20:20

    Świetna pierwsza zwrotka, już sama w sobie może być miniaturką.