Menu
Gildia Pióra na Patronite

Memorium

Przenigdy nie oddawajmy mrokom zapomnienia
Cudu tych chwil, kiedy szept wyzwalał drżenie…
Marzeń dotkniętych i tych w poczekalni spełnienia
Przechadzek w szczęściu poprzez przeznaczenie.

Wspomnień zawartych w pamięci rozdziałach
Strof pięknej kursywy niech czas nie wykreśli,
Bo pamięć, choć krucha, to bywa jak skała…
A tej nie spopieli erozja, pókiśmy docześni.

Co będzie potem, czy śmierć pamięć roztrwoni?
Tego mocą wyobraźni raczej nie ogarniemy...
Więc za wiedzą takową, nie warto słać pogoni
A memoriał pięknem wypełniać póki istniejemy.

33 419 wyświetleń
270 tekstów
400 obserwujących
  • Pytia

    5 October 2011, 23:05

    ...dziękuję

  • anna kowalczyk

    30 August 2011, 11:25

    ...to serca tęskniące do piękna , wiecznością malują pomnik pamięci...:)

    ________________

    ...Raczku, Twój piękny wiersz rozpoczął mój dzień...:):):)pozdrawiam...:)