Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie do wiary

przemówiłeś mi
życie do nikąd

papierową modlitwą
krzyżując wersy treści

na amen

4438 wyświetleń
79 tekstów
24 obserwujących
  • szpulka

    5 January 2016, 20:00

    we mnie zdecydowanie jest potrzeba, by wracać do tekstów .. więc trzymam :)

  • nicola-57

    5 January 2016, 19:55

    nie mam zeszytu i pewnie mieć nie będę
    kochałam moich uczniów, oni też mieli uraz do zeszytów! :)
    to i ja mam... :)
    ale... hmm...tutaj zeszyty są nieco inne, zatem może - jakiś zeszyt jednak założę :)
    a co do fiszek? Na ten temat wypowiadałam się tutaj wielokrotnie...

  • szpulka

    5 January 2016, 19:44

    tutaj ,,monetą,, winno być słowa a fiszki- powinny być usunięte, zeszyty myślę sobie są wystarczające :)

  • nicola-57

    5 January 2016, 19:43

    fiszki rozdawałam wczoraj, ale czym jest fiszka?

    dopiszę zatem: WIERSZ. GODNY. UWAGI....
    pozdrawiam

  • szpulka

    4 January 2016, 23:56

    Przemek ;)

    miałam za free orzecznictwo- mam pstro :P i dobrze mi z tym.

  • szpulka

    4 January 2016, 23:30

    Jestem bezpośrednia.

    Nie szczyp się ;) przed snem

  • RozaR

    4 January 2016, 23:30

    Jestem obiektywny - a ty zarozumiała :-))).
    Uciekam - dobranoc .

  • szpulka

    4 January 2016, 23:26

    Ależ Ty jesteś dokładny jak odcisk ?
    Nie, nie.. Ty narzucasz mi swoje myślenie i sądzisz, ze spasuje- przytaknę. Nie ma takiej możliwości.. Ja zawsze podkreślam piszę do czapy zazwyczaj własnej.. i każdy kto się zatrzyma, zawsze ma prawo mędrkować.
    Ty jednak Roza rościsz sobie prawo do nadawania tonu, ale skoro musisz. Wyduś.

    Tendencyjnie jak to Ty lubisz. Stosowną kolejność teraz widzisz ?

    Jeśli myślenie boli, naoliw.

  • RozaR

    4 January 2016, 23:24

    To poważna krytyka a nie jakieś dąsy.
    Słowo ma przekazywać treść , a poprzez treść i znaczenia emocje .
    To jest stosowna kolejność.
    Oczywiście można pisać znaczeniami bez sensu i tworzyć irracjonalną sztukę - można - a czemu nie .
    Tyle że powinna ona mieć charakter takiej sztuki - ten wierszyk zaś jest tradycyjny i każdy kto go czyta chce dowiedzieć się co nieco. Jednak im bardziej chcemy go zrozumieć tym bardziej można być przekonanym że nawet autor go nie rozumie .
    Drugim odczuciem jest gniew że zabrano ci parę minut myślenia .

  • szpulka

    4 January 2016, 23:16

    to weź coś na język..
    albo przykryj oczy kołdrą i zmów.. to i owo